UMAI (Girona)

UMAI sushi & cuina oriental –  Plaça Josep Pla, 18 – 17001 Girona    Tf. 972417872   http://www.umaigirona.com

Des del moment que t’até la gens estrident veu de la Man a l’hora de fer la reserva per telèfon fins que entres per la porta i veus a on has anat a parar ja intueixes que no t’has equivocat i que tot anirà de meravella!

Els mateixos propietaris del restaurant diuen a la seva plana web que “no es defineixen com a restaurant de cuina japonesa perquè els agrada tocar plats de tota Àsia” i així hi trobem una carta amb detallades i seductores explicacions que fan que les nostres glàndules salivals es posin en marxa només de llegir-la!

Imprescindible si anem sols o en parella o si m’apureu amb un màxim de dues parelles, poder seure a la barra oberta que presideix la sala mentre el xef Rodrigo es fa càrrec de les comandes i al mateix temps satisfà totes les nostres curiositats amb abundants explicacions sobre el procés d’elaboració dels diferents plats que conformen la carta, una carta no massa llarga però més que suficient i molt atractiva conformada per 12 plats, el menjar sushi i 7 postres. A banda s’ofereixen plats fora de carta fets amb productes de temporada. A destacar el “Kirin Maki” , un maki gruixut farcit de carbassa marinada i salmó fet en tempura i servit amb salsa teriyaki i també el Guy Tataki Maki, un maki amb l’arròs per fora farcit d’espàrrec cuit en tempura amb bolets i talls d’angus poc fet que el cobreixen.

Els productes són de primera qualitat i tenen una molt bona selecció de vins i caves, a copes i/o ampolles a preus ajustats perquè, com em comenta en Rodrigo, s’estimen més carregar un petit marge a l’ampolla de vi, el mateix sigui el vi de la categoria que sigui, abans que un preu prohibitiu ens faci recular de prendre’n un de bo. També ofereixen un servei d’aigua “acabada de fer” per 2,5 € per persona.

Per als paladars més exigents, aquests nadals tindran bou de Kobe (wagyu) que arribarà des de Japó, al costat de la vedella o bou de Nebraska (Angus) que fan servir habitualment a la carta, la qual ofereix també un menú per 2 persones amb un preu total de 75,00 € (100,00 € amb maridatge de vins).

Al costat de l’Umai, la familia té un altre restaurant, l’Izakaya, de cuina Robatayaki (cuina japonesa feta amb brases) i que ofereix a diari un menú de 12,00 € consistent en un primer i un segon a escollir -servit en les típiques caixes japòneses o “bento”, postre o cafè.

Sobretot si em permeteu un consell, no hi anem amb pressa, la cuina de l’Umai és slow & delicious!

Bon profit!

 

 

 

 

Anuncis